20 Nisan 2013 Cumartesi

Kısır Yapımı

Merhabalar :) Blogum her ne kadar kozmetikle alakalı olsada burda herşeyi paylaşamak istiyorum o yüzden bugün kolay kısır tarifi vereceğim  :)




İlk olarak kişi sayısına göre köftelik bulguru ıslıyoruz kapalı bir şekilde şişmesini bekliyoruz.Örneğin her bir kişi için bir çay bardağı bulgur koyarak hesaplayabilirsiniz. Bulgur suyunu çekip şiştikten sonra içine sıvı yağ ilave ediyoruz.




Daha sonra biraz biber biraz domates salçası koyuyoruz kırmızı renk vermesi için .Kimyon,karabiber,nane,tuz,pul biberi koyup bir güzel yoğuruyoruz.





Yoğururken dinlenen ve soğuyan bulgurun içine ince ince kıyılmış marul,maydanoz,soğan,sarımsak isteğe göre çeşit artabilir .Limonunu,yağını,tuzunu ayarladıktan sonra servise hazır :)





Herkese afiyet olsun :)



İletişim:
Mail:  kocbusra94@gmail.com



2 yorum:

  1. kolay kısır yapımı olduğundan olsa gerek çiğden konmASI fakat YAGIN VE SALCANIN KESİNLİKLE PİŞİRİLMEsi gerekli. DAHA HOŞ BİR LEZZET :)) İKTİSAT ALANIM OLARAK SÖYLEMEK İSTEDİM :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bende çiğden konulması tarafım midemde sorun olduğu için genelde pişirerek koyuyoruz ama annem uzun süre yoğurduğu zaman bi sakıncası olmuyor :)

      Sil